Cultuurdingetje hè

Cultuurdingetje hè

Hoe je de oude organisatiecultuur uit de vloerbedekking krijgt. En de nieuwe erin.

Uitvoering
Flexcover, zwart-wit, 200 pagina's
ISBN
9789089656148
Verwacht op
22 juni 2022
€ 29,99
nog niet leverbaar

Natuurlijk wil je ervan af, van de huidige organisatiecultuur die echte veranderingen in de weg staat. De angstcultuur waardoor het bloed uit de muren loopt. De familiecultuur die je organisatie ‘zo gezellig’ maakt, maar stug aan de rand van de afgrond houdt. De organisatiecultuur waardoor je steeds beschamend slecht in de pers komt. Maar van je ‘giftige’ organisatiecultuur afkomen lukt zelden. Sterker nog: werk je je de blubber om die oude cultuur de deur uit te werken, wordt het juist alleen maar erger…!

Ja, cultuur zit in de vloerbedekking. Maar het goede nieuws: die kan er echt uit. Dáár is dit boek voor bedoeld: bestsellerauteur Maaike Thiecke biedt jou een hart onder de riem met een luid en duidelijk systemisch perspectief op cultuurverandering. Ze laat je zien hoe je de potentie van je organisatie tevoorschijn tovert die nu volkomen onzichtbaar is onder de oude, versleten vloerbedekking.

Cultuurdingetje, hè toont waarom cultuur zo hardnekkig is en heel weinig te maken heeft met al die excellente,

betrokken en competente mensen die je in huis hebt. En hoe je die droom van een vitale, inclusieve, lerende of zelfsturende cultuur erin krijgt.

  • Een makkelijk leesbaar boek over cultuurverandering vol hilarische en pijnlijke voorbeelden.
  • Praktische ‘vloerbedekkinglogica’ voor iedereen die snakt naar cultuurverandering, of zich er kapot aan ergert dat veranderen maar niet lukt.
Wis filter
  • Maaike Thiecke

    Maaike Thiecke

    Maaike Thiecke is psycholoog bestsellerauteur en heeft een onconventionele bril op als het gaat om organisatie- en cultuurverandering. Zij adviseerde talloze organisaties over het geheim van cultuurverandering en leidde honderden managers en adviseurs...
    - -